chet baker mm

...som sagt...kanske det ljusnar nu på alla sätt efter en lång mörk tid - alldeles bortsett från de svåra saker som också händer simultant; K som ligger på hospice, C som har tre hjärtfel, S med obotlig hjärntumör och så min lilla barndomsvän M som dog nyligen - de här sakerna som tycks fylkas ju äldre man blir - alldeles bortsett från det så känns det ändå ljusare...

Kanske finns det skäl att räta på ryggen, andas lite djupare och vandra genom staden med en öppen blick.
Inte huka och rygga, skynda och hålla för öronen...

Sitter och väntar på några tonåringar - egna barn mfl - som ska komma och äta här; tigerräkor, kräftstjärtar, lax i en sås av kokosmjölk, lime och grädde - med mangochutney blandat med färsk korander - pröva!!!

 

Glädje

...har varit en lång, mörk vinter med många ganska negativa nyheter hela tiden - av alla de slag.

Så idag - efter en lång ekonomi-kris i vår familj - uppenbarar sig en konstnärskollega och säljer ALLT sitt avlagda material - dukar. stafflier, färger, osv osv - för en strunsumma efter som han helt jobbar via datorn numera.
Ja, alldeles bortsett från vilken anakronism man själv är som inte fattat att allt ju ska ske via datorn - så är detta vinterns stora glädjekick!

Jag - som hela tiden tagit baksidor på avlagda bokhyllor, billiga pannåer eller andra träskivor hämtade från guvetvar - får nu plötsligt RIKTIGA DUKAR!
Se där en veritabel donation till fattig konstnär!

Hakke, Bruce Chatwin och annat

...försöker återigen att komma tillbaka till bloggandet - att övervinna känslan av att behöva censurera sig - fick ett trevligt mail av Hakke där han öppnar en ny diskussion..ska försöka komma igen genom den!

Påsk...

Skärtorsdag, häxor och annat...vårdagjämning osv...

Det flyter allehanda begrepp och ord löst runt i skallen denna morgon, och delvis beror det på att jag läser igenom gamla veckotidningar, tex Idun från fyrtiotalet. Slås som alltid av hur oändligt mycket som gått förlorat - jag är medveten om hur mycket vi vunnit också, men upplever oftast förlusten som större...