sexåringen och kriget

Sexåringen diskuterade ikväll förhållandet att Sverige var ganska bra att leva i jämfört med många andra länder.
Dock besinnade han sig;
- Men en sak är inte bra med Sverige. Vet du vilken?
Nej, det gjorde jag ju inte.
- Jo, du vet alla de andra länderna som krigar...de måste ju köpa vapen nånstans...de kommer till Sverige och skaffar sig sina vapen! Vi säljer vapen till dem! Och det är ju inte bra.

Killen är alltså sex år...

...historia...
-----i ett förflutet kände jag en Janne.
Han hette egentligen något helt annat, Han hade en fru som var rar och en dotter som hette Ana Fasth- och de bodde i Gamla Stan, högt uppe bland Bellmans kvardröjande toner och tvätt på tork och stentrappor och till och med Bob Dylan... Vi träffades ofta och pratade...timmar...det var många år emellan oss, och dessutom flera vänner och ovänner och otvättade gäss och och outtalade ting... Så en dag var vi borta från varandra.

Plötsligt ringde han - ett decennium senare - och snackade på i telefon och jag var förvirrad...det visade sig att han hade fått ett vykort från..."mig"...? Trodde han tydligen.. Nej, det var någon som hade skickat ett kort från klippstaden med mitt namn..."Petra"! I Jordanien. Jag sade inget. Jag hade ju saknat honom.

Men sen gick åren igen. Oförlåtligt.. Och så skulle jag ha en utställning nu, sammanlagt ca tjugofem år senare. Jag lyckades bara hitta en liten Anna - i en helt annan del av landet..men jag skickade ett kort till henne, frågade om hon var just den dottern och bad henne att... Och så får jag nu - plötsligt ett litet mail, skrivet i versaler, där jag förstår att han finns kvar i sinnevärlden och hans fru, och hans dotter Ana Fasth, och.....

En parfymerad minidocka

En parfymerad minidocka

Sådana här små miniatyrdockor, i plastbubblor, försedda med parfym, kunde man tydligen köpa i Sverige omkring 1968.
Jag hade en - den andra från höger. Flaskan var grönskimrande, och doften var...vuxen och spännande. Leksaken försvann snabbt från affärerna - kanske pga allergirisken?
En vansinnig pryl, javisst!
Men i en sjuårings ögon då helt oumbärlig!

kiddle cologne

kiddle cologne

Nostalgidags

Nostalgidags

...ytterligare några av de där fantastiska lockande garderoberna - som man ju aldrig fick!

Nostalgidags

Nostalgidags

En riktig "urkatalog" med en av de ursprungliga Barbiedockorna, inklusive peruker samt den åtråvärda garderoben! Den har jag för övrigt som förebild för en målning - den lägger jag ut framöver...den kommer nog att vara med på utställningen också.

Nostalgidags

Nostalgidags

Nu kommer jag att lägga in lite bilder från min barndom som en mental förberedelse inför min utställning som ju har temat sextiotal. En av de hemliga och lockande företeelser som jag levde med var Barbies underbara värld!

Konstnärlig Drive-Thrue

Konstnärlig Drive-Thrue

Tack och lov!
Jag har upptäckt en sajt på nätet där man kan skapa tjusiga Jackson Pollock-kopior så man slipper skapa själv.
Vilken lättnad!

Skämt åsido - det var klart kul faktiskt att leka med den här sajten!

En vänlig medbloggare efterfrågade en länk i sin kommentar (se nedan) och till min skam lyckades jag inte få den att funka nu! Men testa själva så återkommer jag om jag hittar en bättre...det var nämligen en slump att jag kom på den!

http://www.jacksonpollock.org/